Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapısı fiyatları rekabetin artmasıyla tüketiciyi sevindiren durumlara mevruttir. Müşterilerimizin zorlu iş evetşantısında yangın bapsı fiyatları derdi olmasın diyerek olabildiğince duygun davranıyoruz.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan strüktürlar dâhilin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni dirilik kaybının önlenmesi adına nispeten önemli bir konumda bulunmaktadır. Dokumaların anne başlangıçlerinde yahut koridor bölümlerinde yangının güçlü bir şekilde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı konstrüksiyonlarda balkon veya pencerelerden sıyrılmak muhtemel olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri hummalı bir incelemeye bağımlı tutulur. Binaların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, konstrüksiyonların dışında mevcut ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında kişi zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında özen edilmesi gereken unsur kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi için hem de merdivenin sadece amacı dâhilin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul merdiveni yönetmeliği esasen daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasavvurı, kurulumu ve bakımı dahil yapmak üzere binalarda yangın emniyetliği gerekliliklerini ana hatlarıyla belirtmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sadece bulunmuş olduğu yapının bağırsakerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini seçenek kurtarma yolları olarak kullanmasını sağlamlamaktadır. 

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda duman sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre karışmak için önem taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına niçin olan keyif temizışını keser ve insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın kapılarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça adam evetşıyor ise yangın kapısı gidiş hususüne namuslu açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangına karşı güvende ertelenmek üzere kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların birey güvenliğini hazırlamak üzere kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla itimat oluşum etmekteyiz.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa de yamanı fek ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli ortam oluşturur.

Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın durumunda insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

İmal edildikleri malzemelerin cemi abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page